Activiteiten in de herfstvakantie

- 0 reacties

In de herfstvakantie heeft het museum weer extra activiteiten naast onze vaste tentoonstelling. De tentoonstelling en activiteiten zijn geschikt voor kinderen én volwassenen.

Ons herfstvakantieprogramma bestaat uit:

  • Kleutervoorstellingen “Olifant en de Tijdmachine” op de kinderboekzondag 18 oktober om 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Het uurwerkmuseum op de Zaanse Schans presenteert dit weekend een poppenspelvoorstelling naar het kleuterverhaal “Olifant en de Tijdmachine” van Max Velthuijs. Krokodil geeft Olifant een verjaarscadeautje. ‘Het is een tijdmachine,’ zegt hij. ‘Daarmee kun je de tijd meten.’ Olifant vindt het prachtig – totdat hij ontdekt dat een klok onverbiddelijk doortikt en dat hij steeds een dag ouder wordt! Gelukkig kan Krokodil hem ervan overtuigen dat het allemaal zo erg niet is.  In dit verhaal wisselen blijheid, schrik en opluchting elkaar af. Bovendien worden abstracte begrippen als ‘tijd’ en ‘tijdsdruk’ op een voor kinderen bevattelijke manier gebracht.

De voorstelling vindt plaats op zondag 18 oktober a.s. in het kader van de Kinderboekenweek. Het poppenspel is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en duurt ca. 15 minuten met aansluitend gelegenheid het museum te bezoeken. De kosten zijn € 5,00 per kind. Kinderen die een kinderboekenweekgeschenk kunnen laten zien hebben van 18 t/m 22 oktober gratis toegang. Papa, mama, opa of oma mag gratis mee, maar als u een museumkaart hebt stellen wij het op prijs als u die meeneemt. Voor iedere deelnemer is er een gratis aandenken aan het museum. Aanmelden kan via het contactformulier of per e-mail aan info@mnuurwerk.nl.

  • Herhaalvoorstellingen van “Olifant en de Tijdmachine” op donderdag 23 en vrijdag 24 oktober om 14.30, 15.30 en 16.30 uur. De herhaalvoorstellingen vinden alleen plaats als daarop voldoende aanmeldingen zijn ingeschreven via de website. Aanmelden via: info@mnuurwerk.nl
  •  De tentoonstelling “Het Tijdnetwerk” t/m 31 oktober 2015, dagelijks van 10.00-17.00 uur. De tentoonstelling is ook educatief voor kinderen: bijvoorbeeld de flitspaal en het tijdnetwerk dat achter het mobieltje zit.
  • De Collegetour op 30 oktober in de Stoomhal te Wormer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *