Komt tijd, komt raad!: Folkloredag 2022

- 0 reacties

Tijdens de Folkloredag op 20 augustus 2022 was Museum Zaanse Tijd ook weer van de partij. Er viel van alles te beleven. Zo demonstreerde Harry en Carel een torenuurwerk en werden er verschillende artikelen uit de museumshop verkocht. Daarnaast viel er ook een spel te spelen: “Komt tijd, Komt raad!”. Zo kon men raden hoeveel de klokkengewichten in een doorzichtige bak bij elkaar wogen.

En er stond veel op het spel. Zo kon men een entreeticket winnen voor Museum Zaanse Tijd. Ook behoorde tot de prijzen een aantal bijzondere klokkenboeken, een koffiepot met twee koffiekopjes van het bekende klokkenservies en zelfs een museumkaart.

Om een gecalculeerde gok te kunnen maken, mocht men ook even voelen aan de peergewichten van de Zaanse klok met delfsblauwe tegeltjes. De antwoorden die zijn gegeven liepen hoe dan ook ver uiteen. Zo waren er die dachten dat de gewichten samen maar een paar kilo wogen, terwijl anderen al ver boven de honderd kilo hebben gegokt.

Het juiste gewicht was: 61882 gram!

Zat u in de buurt? Binnenkort worden de prijswinnaars die zaterdag hun prijs nog niet hebben opgehaald, via de mail benaderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *