Nieuw boek: Horloges van Nederlandse uurwerkmakers 1600-1800

- 0 reacties

Onlangs is de bestandscatalogus verschenen van de Nederlandse horloges in het Zilvermuseum Schoonhoven, bruikleen van de Stichting Museum en Archief van Tijdmeetkunde. Het boek heet “Horloges van Nederlandse uurwerkmakers 1600-1800” en kost € 25. 

De catalogus omvat 85 pagina’s van 23 x 30 cm. met 290 kleurenillustraties over 90 horloges van 78 Nederlandse makers. Van Vibrandi, Fromanteel en Van der Spigt tot Van Meurs, met vaktechnische toelichting, algemene uitleg en een glossarium. Het is een nuttige aanvulling op het eveneens onlangs verschenen boek “Hollandse Horloges” .

Als u meer wilt weten over “Hollandse Horloges”, klik dan hier.

Zo zijn er vanaf 5 mei twee boeken op de markt, die we beschouwen als een must voor alle Nederlandse uurwerkliefhebbers, ook als hun eerste belangstelling bij klokken ligt. Het is een hommage aan een belangrijk element van de geschiedenis van de tijdmeting in Nederland, en veel van deze horlogemakers hebben ons ook klokken nagelaten.

Beide boeken zijn te bestellen met een e-mail aan directeur@mnuurwerk.nl. Ze worden ook verkocht op de stand van het MNU op de Rikketikbeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *