Symposiumbundel Going Dutch verschenen

- 0 reacties

Op 3 december 2011 vond, ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk, het symposium Going Dutch plaats.

Onderwerp van het symposium was de vraag aan wie de uitvinding van de slingerklok toe te schrijven is. Het standaard antwoord op die vraag is welbekend, maar zoals op het symposium bleek zijn er wel kanttekeningen mogelijk bij de exclusiviteit van Huygens’ aanspraak op deze eer.

Een reeks sprekers op het symposium in het Teylers Museum zette de puntjes op de i. De lezingen werden gehouden door Pier van Leeuwen, Rebecca Pohancenik, Kees Grimbergen, Sebastian Whitestone, Reinier Plomp en Keith Piggott. Gezien het hoge Engelse aandeel is gekozen voor Engels als voertaal voor het symposium. Het centrale thema van de lezingen was de onderlinge beïnvloeding van wetenschappers en klokkenmakers in de periode rond de uitvinding van de slingerklok.

Op onze website zullen binnenkort de teksten (zonder afbeeldingen) in het Nederlands gepubliceerd worden.

Het symposium trok een behoorlijke aandacht uit Nederland, maar ook uit Engeland, België en Duitsland. De deelnemers hebben inmiddels hun exemplaar van de symposiumbundel, eveneens met de titel Going Dutch, ontvangen.

Er is een zeer beperkt aantal extra exemplaren van dit in kleur geïllustreerde boek gedrukt. Het boek omvat 76 pagina’s in softcover met gelijmde rug. Belangstellenden kunnen het bestellen voor €12,50 plus €3,00 verzendkosten (binnen Nederland). U kunt hiervoor het het boek hier rechtstreeks bestellen bij het museum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *