Museum Zaanse Tijd is op meerdere manieren goed bereikbaar. U kunt met de auto komen, maar ook voor het openbaar vervoer zijn er uitstekende mogelijkheden. Check voor je reis altijd de actuele verkeersinformatie op eventuele omleidingen.

Openbaar vervoer

Station Zaandijk-Zaanse Schans ligt op loopafstand (12 minuten) van het Museum Zaanse Tijd en buslijn 391 brengt u in 45 minuten van Amsterdam Centraal naar bushalte ‘Zaandam, Zaanse Schans’. Vanaf de bushalte is het ongeveer 7 minuten lopen over de prachtige Zaanse Schans naar het Museum Zaanse Tijd.

Parkeertarief

Mocht u besluiten met de auto te komen, dan is er een grote parkeerplaats op de Zaanse Schans. Het dagtarief voor deze parkeerplaats voor personenauto’s is € 11. Besluit u een Zaanse Schans Card aan te schaffen, waarmee u de vele verschillende musea en molens kunt bezoeken, dan is dit tarief slechts € 7.

Met de auto: A7 Leeuwarden-Amsterdam

Rijdend op de A7 vanuit Leeuwarden richting Amsterdam neemt u afslag 2-Wormerland (Zaanstad, t’ Kalf, Zaandijk) richting Wormerland. U voegt vervolgens in op de Leeghwaterweg (s153/s155). Na +/- 5 minuten ziet u aan uw rechterhand de Zaanse Schans. U kunt parkeren bij de ingang van de Schans (eerste afslag vanaf de rotonde), waarna het 7 minuten lopen over de prachtige Zaanse Schans naar Museum Zaanse Tijd is.

Met de auto: A8 Amsterdam-Zaanstad

Rijdend op de A8 vanuit Amsterdam richting Zaanstad, houd rechts aan bij knooppunt Zaandam en volg de borden Leeuwarden via de A7 (E22, Purmerend). Op de A7 neemt u afslag 2-Zaandijk richting Zaandijk/Zaanse Schans. Vervolgens slaat u linksaf de Leeghwaterweg (s153/s155) op. Na +/- 5 minuten ziet u aan uw rechterhand de Zaanse Schans. U kunt parkeren bij de ingang van de Schans (eerste afslag vanaf de rotonde), waarna het 7 minuten lopen over de prachtige Zaanse Schans naar Museum Zaanse Tijd is.

Met de auto: A8 Zaanstad-Amsterdam

Rijdend op de A8 vanuit Zaanstad richting Amsterdam, houd rechts aan bij het knooppunt Zaandam-Purmerend en volg de borden Leeuwarden via de A7 (E22, Purmerend). Op de A7 neemt u afslag 2-Zaandijk richting Zaandijk/Zaanse Schans. Vervolgens slaat u linksaf de Leeghwaterweg (s153/s155) op. Na +/- 5 minuten ziet u aan uw rechterhand de Zaanse Schans. U kunt parkeren bij de ingang van de Schans (eerste afslag vanaf de rotonde), waarna het 7 minuten lopen over de prachtige Zaanse Schans naar Museum Zaanse Tijd is.

Met de auto: N203 vanuit Alkmaar

Als u vanuit Alkmaar op de Provincialeweg (N203) rijdt, gaat u linksaf de Guisweg (s153) op. Na enkele minuten ziet u aan de linkerkant de Zaanse Schans. U kunt parkeren bij de ingang van de Schans (derde afslag vanaf de rotonde), waarna het 7 minuten lopen over de prachtige Zaanse Schans naar Museum Zaanse Tijd is.