Voor Elkaar! Met Elkaar! Doe je ook mee?

Ben je op zoek naar een uniek uitje? Een uitje waar je ook nog zingeving aan kunt koppelen? En voel je je maatschappelijk betrokken bij de Zaanstreek? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk in Museum Zaanse Tijd!

In Museum Zaanse Tijd duik je in de tijd. In een oud Zaans ondernemershuis op de Zaanse Schans vertellen we het boeiende verhaal van de Zaanse klokkenindustrie. Maar er zijn nog veel meer prachtige klokken en horloges die tikken en slaan en bewegen en muziek maken. Een feest voor oog en oor! Wij zijn trots op onze collectie en onze verhalen. We weten zeker dat je versteld zult staan dat er aan klokken zoveel te beleven is!

WIJ HEBBEN DE TIJD!!

Ook in onze gemeente zijn mensen eenzaam. Als museum van een belangrijk stuk Zaans erfgoed voelen wij ons verbonden en verplicht hier aandacht aan te geven en ons hier tegen in te zetten.
Ben jij iemand, of ken je iemand, die graag iets betekent voor de directe samenleving. Die graag iets bijdraagt. Ben jij iemand die het zat is om alleen thuis te zitten? Iemand die graag nog actief is, maar wel op een eigen gekozen tempo?

Zoek je een zinnige invulling van je vrije tijd en ga je graag met mensen om? Heb je hart voor het Zaanse Erfgoed? Voel je net als wij de drang om iedereen, oud of jong, hier geboren of net nieuw, man of vrouw, 2 linker of 2 rechter handen, hoogopgeleid of gewoon opgeleid, technisch onderlegt of voorzien van andere talenten, te verbinden en te wortelen in de identiteit die ons regionale erfgoed ons geeft.

 

Ben jij dus iemand die tijd te besteden over heeft? Die van nu is, maar van vroeger houdt?

Bij ons ben je dan aan het juiste adres! Meld je nu aan!

We hebben volgende vacatures open staan, maar kun je nog iets anders of heb je ideeën? Laat het ons weten!

GASTVROUW / GASTHEER

die bezoekers ontvangen aan de balie of begeleiden in het museum met rondleidingen, toezicht houden en in de museumwinkel beheren.

Als team zorgen de vrijwilligers ervoor dat Museum Zaanse Tijd een plek is waar bezoekers zich thuis voelen. Een plek waar kinderen van morgen zijn en volwassenen niet van gisteren. Waar alle bezoekers direct in contact kunnen komen met alles wat met tijd te maken heeft; van klokken en horloges tot astronomie, van vroeger tot nu, van plaatsbepaling tot relativiteit. Een museum waar educatie belangrijk is en waar er zeer regelmatig leuke activiteiten worden georganiseerd, zoals speciale schoolbezoeken en themadagen.
Het museum trekt gemiddeld ongeveer 27.500 bezoekers per jaar. Zowel kinderen en ouders, als ouderen en mensen met een beperking, zowel Nederlanders als internationale toeristen brengen dagelijks een bezoek.
Je bent hier circa een dag of dagdeel per week mee bezig.

PR-medewerker Social Media & Website

Beheer van de Social Media accounts van het museum en redactie op het nieuws, blog en de e-mails via de website.
Als PR medewerker ben je (mede-)verantwoordelijk voor het opstellen van persberichten, schrijf je stukjes voor Facebook, beheert Instagram, Twitter en het nieuws en blog op onze website. Je werkt vanuit huis achter je eigen pc of vanuit het museum. Je bent hier naar schatting circa 2 uur per week mee bezig.

Contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.