Slecht ter been?

We proberen het Zaan Tijdsmuseum voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Zo kunnen mensen met een gehandicaptenparkeerkaart recht voor het museum parkeren. Hier bevinden zich twee invalidenparkeerplaatsen.
De Zaanse Schans heeft ook toegankelijke bruggen en invalidentoiletten. Deze laatste vind je bij de hoofdingang en in het Zaans Museum.

Daarnaast hebben we een mobiele oprit bij onze entree. Helaas passen rolstoelen met een grote of gekantelde zitting niet altijd op of door de deur. Er is een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar in het Zaan Museum. Deze kunt u reserveren via 075 – 681 0000 of info@zaansmuseum.nl.

Door het nostalgische en historische karakter van ons monumentale pand is het lastig om nadere maatregelen te nemen voor mensen in een rolstoel. Een lift is bijvoorbeeld geen optie. Toch is het mogelijk om het grootste deel van ons museum te komen bewonderen, alles uit onze vaste collectiepresentatie beneden. Onze medewerkers en vrijwilligers helpen je graag verder! Daarnaast is de entree voor begeleiders gratis.

In het hoogseizoen is de fietstaxi ook een leuke manier om van en naar het station, de molens, maar ook Zaandijk en Haaldersbroek te komen. De meeste soorten rolstoelen kunnen worden meegenomen.