Klokkenexcursie naar Londen

- 0 reacties

Van 10 tot en met 13 februari 2011 vindt er voor de leden en partners van alle verenigingen van de Federatie Klokkenvrienden een prachtige 4-daagse klokkenreis naar Londen plaats.

Rob Memel heeft een voorlopig programma samengesteld waarmee hij hoopt de succesvolle klokkenexcursie van begin dit jaar naar Parijs te kunnen overtreffen. Er is contact gelegd met een aantal enthousiaste conservatoren die bereid zijn om wat extra’s voor ons te doen. Er is in ieder geval keuze genoeg: zo kunnen klokken worden bezocht in het British Museum, The National Maritime Museum (Old Royal Observatory), Science Museum, The Worshipful Company of Clockmakers en de Wallace Collection. Daarnaast probeert Rob een bezoek te organiseren bij een handelaar of restaurator, maar…… bovenal is gebleken dat het erg gezellig is om met een groep die bevangen is door het klokkenvirus op stap te gaan!

Lees meer over de klok van St. Pancras.

De klok in St. Pancras Station

Na een kort onderzoek onder de deelnemers van de klokkenexcursie naar Parijs was er een duidelijke meerderheid die een voorkeur had voor “vrij reizen”. Dit betekent dat deelnemers zelf kiezen op welke wijze zij naar Londen afreizen. Het transport naar Londen maakt dus geen deel uit van de excursie. U kunt dus zelf invullen of u per vliegtuig, auto, boot of trein naar Londen afreist. Voordeel is dat u uw transport kiest dat het best bij u past, u gebruik kan maken van een last-minute en ook vrijheid heeft betreffende de opstapplaats. De deelnemers maken wel allen gebruik van het viersterren Grosvenor Hotel. Het Grosvenor Hotel ligt prachtig centraal gesitueerd in Londen nabij Buckingham Palace, de metro en het station St Pancras voor deelnemers die met de Eurostar naar Londen afreizen.

De prijs van deze 4-daagse excursie bedraagt Euro 295,00 per persoon. De volgende zaken zijn in deze reissom inbegrepen:

 • Drie overnachtingen in het Hotel Grosvenor in een gedeelde 2 persoonskamer
 • Engels ontbijt
 • Travelcard Londen zone 1-2 voor vier dagen
 • Enkele toegangskaartjes voor musea, gesponsord door de Vereniging van Vrienden van het klokkenmuseum Schoonhoven.

Niet inbegrepen zijn overige zaken zoals:

 • Annuleringsverzekering; het verdient de aanbeveling om dit zelf af te sluiten
 • Reisverzekering; het verdient de aanbeveling om dit zelf af te sluiten
 • Overige toegangskaartjes musea, tentoonstellingen etc;
 • Lunch, diner, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard etc.
 • Eventuele 1 persoonskamer; optioneel toeslag voor 3 overnachtingen à Euro 209,00 per persoon

BELANGRIJK

 • Er geldt een maximale groepsgrootte van 42 personen. Aanmeldingen dienen uiterlijk op 24 december 2011 ontvangen te zijn via info@deklokkenmakervanheemstede.nl (Rob Memel) o.v.v. naam, adres en contactgegevens van de deelnemer(s).
 • Voor het hotel is een optie reservering t/m 31 december 2011 van toepassing. Dit betekent dat ik tot en met 31 december kosteloos kan annuleren. Op basis van het aantal deelnemers wordt er op 27 december 2011 door ondergetekende een beslissing genomen betreffende de doorgang van deze reis. In de eerste week van 2012 zal ik de deelnemers die zich hebben aangemeld verder informeren over de wijze van betaling en andere zaken zoals het dagprogramma.
 • Indien een aangemelde deelnemer zijn/haar deelname na 31 december 2011 wenst te annuleren, dan dient de deelnemer zelf in contact te treden met de verzekeraar van de annuleringsverzekering (die u zelf dient af te sluiten!) en zullen de verzekeringsvoorwaarden van toepassing zijn.
 • De diverse tentoonstellingen, musea etc. zullen via de metro worden bezocht. Dit betekent dat een redelijke conditie gewenst is.
 • De reisverzekering is dus optioneel; controleer bij uw verzekeringsmaatschappij (zoals ziektekosten) of u een Europa-dekking heeft afgesloten. Een reisverzekering is ook van belang voor verlies en diefstal.
 • Voor overige vragen kunt u bovenstaand email-adres gebruiken of bellen met Rob Memel via 06-46144998.

Het belooft een prachtige en gezellige reis te worden in een van de beste klokkensteden ter wereld. Rob ziet graag uw aanmelding tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *